Bewustwording

Bewustwording (het pad naar je ware zelf)

Het bewustwordingsproces/het spiritueel ontwaken is bij mij begonnen, nadat ik in 1993 door een foutieve medische ingreep met een hoge dwarslaesie rolstoelafhankelijk ben geworden. Ik was compleet afhankelijk van de hulp van anderen. Mijn fysieke lichaam liet mij in de steek. Ik kon niet weglopen of vluchten van deze situatie, ik moest mezelf overgeven aan iets wat veel groter was dan ik zelf. Ik ging naar mijn innerlijke stem luisteren. Ik probeerde alle frustraties, boosheid, verdriet, wanhoop etc. te vervangen door acceptatie. Ik begon eerlijk te zijn tegen mezelf. Voor mij was opgeven geen optie. Het was revalideren en de situatie accepteren. Ik ging mezelf afvragen wie ik was, wat ik wilde doen en hoe ik dat kon bereiken. Ik was begonnen met de weg te “bewandelen” die mij uiteindelijk zou leiden tot mijn ware (Goddelijke) zelf.

Zo gaat het met velen van ons, er overkomt je iets wat indruk op je maakt en wat ervoor zorgt dat het leven dat je tot nu toe hebt geleid een andere invulling krijgt. Het leven waarin je negatieve ervaringen uit je verleden kon wegstoppen en jezelf en anderen voor de gek hield is voorbij.

Het bewustwordingsproces (de zoektocht naar je ware zelf)
We leven nu in een andere tijd en een andere energie en velen van ons lopen vast. Velen gedragen zich zoals zij denken dat de maatschappij en de mensen in hun nabije omgeving van hen verlangt, maar zijn zichzelf nu bewust aan het worden van het feit dat dit niet meer is wat ze willen doen of nog bij hen past. Wie ben ik en wat wil ik zijn vragen die opkomen en waar ze niet direct antwoord op weten. Wat is er met mij aan de hand? Ik ervaar, zie en voel vele dingen anders, zelfs mensen in mijn nabije omgeving ervaar/zie ik anders. Mijn toekomst ziet er onzeker uit!

Je groei in bewustzijn
Je wordt jezelf bewust van alle dingen die je gedaan hebt om jezelf aan te passen aan je omgeving, die niet bij je passen. Je wordt je bewust van een hele hoop aanpassingen die je hebt opgebouwd en aangeleerd om er bij te horen of om je relatie thuis en/of met mensen in je nabije omgeving goed te houden. Je bent je bewust aan het worden dat dit je niet gelukkig maakt. Je bewustzijnsniveau is aan het groeien en vraagt om verandering. Verandering zorgt voor vernieuwing en verlichting, maar verandering kan ook heel beangstigend zijn en voor onbalans zorgen. Ik leg het je uit op mijn You Tube kanaal.

Wat is mijn doel hier op aarde?
Wie ben ik? Ben ik goed genoeg? Wat wil ik wel en wat wil ik niet? Wat is mijn doel hier op aarde? Waarom vind ik mezelf niet goed genoeg zoals ik werkelijk ben?

De antwoorden op al deze vragen en nog veel meer vindt je wanneer je op zoek gaat naar je ware zelf. Je ware zelf zit natuurlijk gewoon in jezelf, maar ver weg gestopt.

Op mijn YouTube kanaal bespreek ik o.a. dit onderwerp en dat doe ik vanuit mijn eigen ervaring en opgedane kennis. Ik heb vele levenslessen mogen ervaren de afgelopen jaren en wil deze graag met u delen. Het gaat erom dat je jezelf goed genoeg vindt zoals je bent, je jezelf leert vertrouwen en in jezelf gaat geloven en van jezelf leert houden. Dat je jezelf niet meer hoeft te gedragen zoals jij denkt dat de maatschappij en de mensen in jouw nabije omgeving van jou verwachten.