Welkom op de blog van Praktijk Shenti

Welkom op de blog van Praktijk Shenti. Hier zal u regelmatig leuke artikelen vinden.

27 Reacties

 1. Anita

  Beste Bert,
  Via Dierenpension Mon Ami Volkel (folder van hun gekregen) met mijn familie bij jou praktijk terecht gekomen.
  Ten eerste voor mezelf, later ook voor onze zoon van 4 en mijn man. Zo later ook mijn broer en schoonzus.
  Allen te maken gehad, in korte tijd met dierbaar verlies/verdriet/negatieve veranderingen op veel fronten en kort daarop een zeer traumatische ervaring binnen directe familie.
  Jij geeft ons sturing hoe hier rustig/open in te staan, balans te vinden en hoe hier verder mee om te (durven/kunnen) gaan.
  Je houd mij/ons vaak een duidelijke spiegel voor.
  We hoeven weinig uitleg aan je te geven, jij ziet/voelt het eigenlijk meteen juist aan en geeft ons daarop handvaten hoe verder te kunnen met een positieve open kijk.
  Jou inzichten zijn zuiver, rëeel en helpen zéérzeker verder in het positieve! Ook jou krachtige behandelingen geven meteen rust om weer helder te kunnen kijken/denken. Net of je vaak letterlijk in ons kan kijken.
  Onze zoon zegt steeds vol enthousiasme “gaan we weer naar Bert met de warme handen” en doet dan steeds voor wat jij doet met je handen op zijn hoofdje, rug, nek, buik etc.
  Hij valt daar soms zichtbaar bij in slaap als hij bij jou is, zo mooi en wonderbaarlijk dat te zien.. bij ons toch vaak ozo ‘drukke’ ventje. 😉
  Erg fijn om oorzaken hierop snel zelf mee aan te kunnen pakken. En het helpt!!
  Bert; ik ben gewoon superblij je te hebben leren kennen en hiervoor dank voor alles wat je doet voor mij en m’n dierbare familie.
  Ik zal je ook zeker aanraden bij andere mensen die hier voor open staan!
  BEDANKT!
  Anita

 2. Marit

  Bert geeft mij dat stukje zelfvertrouwen terug dat ik nodig heb. Wat Bert allemaal doet en kan help mij zo ontzettend veel! Dankjewel Bert!

  Groetjes van Marit

 3. Roel

  Beste Bert,
  Met jou in contact gekomen vanwege een dochter met “veel energie”. Dochter was erg onrustig en minder goed te handelen thuis. Na een Sessie met mijn dochter, bleek het “probleem” niet bij haar te liggen, maar bij haar vader. Onrust op het werk en in het huwelijk brachten enorme spanningen bij me te weeg. In eerste instantie stond ik sceptisch tegenover alternatieve geneeswijzen, maar na een aantal sessies bleken jouw behandelingen toch zijn vruchten af te werpen. Meer rust in mijn lijf. Op het werk ging het steeds beter. Ik “vloog niet meer uit de bocht”. Mijn huwelijk is helaas niet meer geworden wat het zou moeten zijn, maar dit bleek een andere oorzaak te hebben. Ik zal jouw praktijk aanbevelen bij vrienden en bekenden. Jouw behandelingen hebben me geholpen. Dank voor alles, Bert!
  Groeten,Roel

 4. Collet

  Hoi Bert,
  Via mijn vriend ben ik bij jou terechtgekomen. We hebben een zware tijd achter de rug. Ik had al hulp gehad van een psycholoog. Ik ging een keer met John mee en ik merkte al gauw dat ik bij jou beter op mijn plek ben. Sindsdien kom ik bij jou. Ik hoef me niet te verschuilen; het lijkt wel alsof je in mijn ziel kan kijken. Ik voel me sterk als ik van de therapie vandaan kom. Iemand die me begrijpt en aanvoelt. Ik weet zeker dat je me kan helpen…

 5. Rob

  Ik was in een burn-out beland na veel te lang te veel gewerkt te hebben. Omdat ik het werk niet meer uit mijn gedachten en leven kon krijgen was ik op een punt gekomen dat ik van iedereen hulp wilde accepteren als ik maar het gevoel zou krijgen dat ik vooruit zou komen.
  Tijdens behandelingen die ik destijds bij een psycholoog had ben ik op advies van iemand bij Bert terecht gekomen om geheel vrijblijvend een intake-gesprek te krijgen waarna ik zou kunnen besluiten om dit een kans te geven.
  In eerste instantie stond ik hier sceptisch tegenover maar na een uurtje gesproken te hebben was ik eigenlijk al gelijk overtuigd van het feit dat ik hier op m’n plaats was.
  De prettige, informele wijze van kennismaken, de toon van het gesprek en de snelheid waarmee Bert bepaalde zaken vrijwel onmiddellijk kon duiden, overrompelde me in positieve zin en dat is later in het traject alleen maar versterkt.
  Inmiddels ben ik er een heel eind bovenop en ga ik er van uit dat we het laatste stukje ook nog gaan redden.
  Zeker zal ik daarna nog op gezette tijden terug blijven komen voor een behandeling.
  Bedankt Bert!

 6. Ilona

  Hallo Bert,
  Je vroeg mij iets over Stan te schrijven omdat zo duidelijk al resultaat zichtbaar is na 2 behandelingen. Stan heeft veel last van tics. Tics die de laatste tijd steeds dwangmatiger werden, krampachtiger werden en zelfs pijn deden. Dat medicatie de tics alleen maar versterkte waren we al achter. Via Mon Ami (dierenpersion Volkel) kregen wij een foldertje van praktijk Shenti. Vervolgens contact opgenomen voor een kennismaking met Bert. Bert had direct een klik met Stan. Na een aantal keer al zag je Stan rustiger worden in de stoel. Al bij de 2e behandeling zat Stan bijna in zijn stoel te slapen, zo rustig werd hij ervan. Super Bert, wat ben ik blij dat we jou ontmoet hebben en je Stan kunt helpen de tics onder controle te krijgen. Ook Stan is er heel blij mee. Hij zei de laatste keer tegen mij dat hij het zo fijn vond dat Bert zijn “uit”-knopje wel kan bereiken, iets wat hem zelf niet lukte….

 7. Als ouder is het soms moeilijk om voor je kind de juiste beslissing te nemen. Mijn zoon job heeft adhd. Na een aantal jaren de lichtste vorm van concerta gebruikt te hebben, merkte wij dat dat niet meer werkte. Verhogen van de dosis vond ik geen optie. Bert kwam op ons pad en ik was snel overtuigd. Na drie behandelingen zijn er beduidende veranderingen zichtbaar. Job voelt zich erg op zijn gemak bij bert en hij gaat met sprongen vooruit. Heerlijk om te zien en te voelen dat job zijn eigen belevingen ook kan plaatsen. Geweldig hoe bert het belang van het kind voorop stelt. Job en ik zijn erg blij met bert en raden iedereen aan om bert eens te ontmoeten.

 8. Evy

  hallo Bert,
  Wat ben ik altijd blij als ik weer naar jou mag. Ik wordt altijd zo rustig als ik in de praktijk in de stoel zit. Dan voelt het niet eens alsof ik in een praktijk ben maar meer alsof ik gewoon gezellig bij een vriend langsga. Toen ik voor het eerst bij jou kwam voelde ik me al meteen op mijn gemak en bij de eerste behandeling werd ik meteen al rustig. Ik vind het ook heel fijn dat als het wat minder gaat ik dat niet uit hoef te leggen, maar dat je dan weet dat er iets is of dat ik me zorgen maak. Het is ook heel lief dat ik je altijd een berichtje mag sturen als er iets is, zodat je me van een afstandje probeert te helpen. En dan heb je me ook nog een zakje geluk meegegeven met goede energie erin wat super goed helpt samen met de oefeningen. Ik ben super blij dat ik bij je mag komen!
  groetjes Evy

 9. Trudel

  Eigenlijk zijn we bij Bert terecht gekomen voor de kids, maar alles is zo met elkaar verweven dat je ook bij jezelf uitkomt. Je komt zo tot rust als je bij Bert bent. Dan krijg je pas in de gaten hoe zeer je uit balans bent en moeite hebt met dingen loslaten. Nog steeds ga ik naar Bert, je hoeft niet veel uit te leggen, dat is voor jezelf prettig maar zeker ook voor de kinderen, Bert weet vaak al wat er scheelt en geeft je inzichten en houvast, heel erg fijn. Als je ziet dat het beter gaat met je kinderen kom je ook zelf meer tot rust en komt er weer ruimte om aan jezelf te gaan werken.

 10. Marike en de kids

  Samen met mijn drie kinderen heb ik een aantal maanden geleden voor het eerst kennisgemaakt met Bert en zijn behandelingen. De jongste sliep onrustig, huilde met inslapen en wilde niet alleen op haar kamertje blijven. Bert zag dat ze erg ‘open’ stond en geschrokken was van een verschijning op haar kamertje. Dit verklaarde veel en na een aantal behandelingen veranderde er iets. Ze is nu niet meer bang op haar kamertje en gaat fijn slapen.
  Mijn middelste zoontje is heel actief en enthousiast. Zit vol energie en op sommige dagen was hij hierdoor moeilijk te sturen, had hij veel aanvaringen met zijn broer en zusje en was hij heel onrustig. Als hij bij Bert in de stoel zit, zie je hem tot rust komen. Hij zegt zelf: ‘Ik vind het fijn bij Bert, daar word ik lekker rustig van’. We komen nu met langere perioden ertussen, om af en toe de druk er weer even af te halen. Mijn oudste zoon was heel onzeker, liet op school niet zien wat hij kon en was afwezig. Hij is door de behandelingen van Bert wat zekerder geworden en nu kunnen we thuis en op school verder op weg om hem te helpen. En dan ik ten slotte… Toen ik bij Bert kwam had ik een hele trubbelige winter achter de rug in privé sfeer en daarnaast steeds het gevoel dat mijn emmer te vol was. Bert heeft even nodig gehad om ‘de emmer leeg te maken’ maar na de behandelingen kreeg ik weer het gevoel dat ik mijn drukke leven aan kan. Als het even wat stroever gaat helpt Bert ook tussen de behandelingen door, wat me het gevoel geeft dat je het niet alleen hoeft te doen!
  Bert bedankt voor je hulp binnen ons gezin!
  Groet Marike

 11. Sil

  Ik kon niet zo goed slapen en dacht dat ik dingen hoorde, net of er iemand rondliep als ik in bed lag. Bert leerde mij dat ik anders moest ademen en vertelde dat ik s ‘nachts niet bang hoefde te zijn omdat ze me juist willen beschermen en ik ben blij dat het geholpen heeft.

 12. Maaike

  Na een diagnose adhd bij het ggz en een enorm vastlopend mannetje toch het besluit om over te gaan op medicatie…pfieuw dat viel niet mee blijft toch rommel. wel veel succes ervaringen en een positief verloop op school. maar sinds december van dit jaar ging het bergafwaarts met onze man ( 7 jaar) geen storend gedrag maar gewoon compleet in de knoop ,slecht in zijn vel niet leuk op school enzovoorts. wat nu. in de krant had ik al tweemaal de advertentie van Bert voorbij zien komen en besloot toch maar eens een afspraak te maken. Al na twee weken een ander kind in huis en op school….geen buikpijn meer en alle dagen “zijn werk af”. Martijn krijgt steeds meer zelfvertrouwnen en geeft zelf aan dat de middag pilletjes niet meer nodig zijn. Helemaal stoppen vonden we erg plotseling maar vanmorgen met een dosis van 5mg naar school. school is nog steeds niet echt favoriet maar het gaat erg goed. heel positief, dankjewel bert. goetjes Maaike en martijn

 13. Stevo van vliet

  Door Bert heb ik zonder medicijnen op kamp gekunt
  En Bert heeft ook mij een oefening gegeven als ik druk ben !

 14. Truike

  Toen ik voor het eerst bij Bert kwam zat ik in een behoorlijke dip.
  Ik sliep bijna niet, was erg gestresst en had veel klachten.
  In het begin kostte het mij dan ook veel moeite om me aan de therapie over te geven.
  Maar de begripvolle Bert heeft in 5 behandelingen, gesprekken en oefeningen
  ook voor thuis, mij weer zover gekregen dat het veel beter gaat en er veel minder spanning is.
  We hebben dan ook besloten om er nog 5 sessies aan toe te voegen.
  Dank je wel Bert voor je hulp tot nu toe….

  Truike

 15. Hennie

  Ik ben in de praktijk terecht gekomen om af te vallen. Bert kijkt of je innerlijk uit balans bent. De behandeling heeft voor mij heel bijzondere momenten gebracht. De wereld gaat kantelen en het is mooi om daar deel van uit te maken.
  Heel veel succes met de praktijk en vooral met de hulp aan de kinderen.

 16. Mama van

  Reguliere zorg loslaten is niet zomaar gedaan en gaat niet over 1 nacht ijs. Wat zijn we blij om te zien hoe onze zoon zelfs zonder medicatie tot zijn recht komt. Dit is het mannetje dat ie zelf wil zijn en mag zijn. 11 jaar, een 3 tal jaar met de diagnose ADHD, ODD en PDNOS het lijkt een verleden van vele jaren terug. Met slechts een 7 tal intensieve behandeling en medewerking, begrip en geduld van naaste, vrienden en leerkrachten, is de behandeling al bijgesteld tot 1x in de twee weken. Voorzichtige uitloop in behandelingen in acht nemend. Met zoveel passie en evenveel liefde word er behandeld. En onze knul? Is natuurlijk apentrots op zichzelf en wij? Van hier tot aan de maan en weer terug. (Voor de kenners van het boek) Bert dank je wel, tot gauw.

 17. shirley

  Hallo allemaal,
  Via mijn tante ben ik terecht gekomen bij Bert, toen ik hier kwam zat ik er helemaal doorheen en was ik mezelf niet meer al jaren niet eigenlijk. .
  toen ik eenmaal bij Bert terecht kwam ben ik alles op een andere manier gaan bekijken. Ik heb moeite met vertrouwen en had dit bij bert absoluut niet. Het leek net alsof ik Bert al mijn hele leven ken en hem alles kan vertellen. Hij heeft ervoor gezorgd dat ik goede energie krijg en zo mezelf terug heb kunnen vinden. Het leek allemaal best spannend maar Bert zorgt voor een rustige en vertrouwde sfeer, dit is een keerpunt in mijn leven geweest en ben Bert voor eeuwig dankbaar en ik zal dan ook eens in de zoveel tijd terug gaan om mijn rust te blijven behouden.

  Lieve Bert bedankt voor alles en alvast bedankt voor alle goede tijden die nog gaan komen!

  liefs shirley

 18. Ik heb Bert leren kennen als klant, in het eerste gesprek wat ik met hem had voelde ik een zeer prettige klik. Het gesprek ging voor het grootste gedeelte over andere onderwerpen dan de website (waarvoor ik kwam). Het ging vooral over gezamenlijke interesses en de kijk op de nieuwe wereld.
  Bert heeft mij veel inzicht gegeven in bewustzijn en hoe het werkt in de nieuwe wereld.
  Je hoeft Bert weinig of niets te vertellen hij weet al voor je iets verteld hebt hoe het zit. Ook bedrijfsmatig heb ik veel aan Bert. Hij is een soort coach voor mij die mij de juiste inzichten geeft en mij leert te luisteren naar mijzelf. Daardoor krijg ik veel rust en door die rust ontstaan er weer nieuwe inzichten. Ook met het nemen van beslissingen is hij een gids voor mij.
  Een aanrader voor personen die klaar zijn voor de nieuwe tijd, zeker voor de toekomstige ondernemer. Op de manier zoals het altijd gegaan is werkt niet meer. De tijd van een hoger bewustzijn is aangebroken. Het gaat om geven in plaats van nemen.

  Met vriendelijke groet

  Theo Moorman

  NETonline

  Wil je mij persoonlijke vragen stellen over mijn ervaring met bert,
  Bel mij gerust 0651555047

 19. Lonie

  Ik ben blij dat ik bij Bert terecht ben gekomen. Zijn energie laat me lichamelijk ontspannen en brengt me in balans en zijn gesprekken geven inzicht en werken rustgevend. Zijn oprechte interesse en eerlijkheid zorgen ervoor dat hij je snel in beeld heeft en kan behandelen.

 20. Annette Roubos

  Hallo
  Ik heb het als heel bijzonder ervaren dat je Zea Hulphond in opleiding behandeld heb.
  Leuk dat we door de match van Jills elkaar ontmoet hebben,
  En wat super dat je dit mooie werk kan doen.
  Heel veel succes!
  Groetjes Annette

 21. Ik ben nu een tijdje bij Bert onder behandeling en hoewel ik een moeilijk geval ben ;-), merk ik dat het beter met me gaat. Ik voel me meer in balans en sterker. Naast behandelingen geeft Bert me veel praktische handvatten waar ik écht zelf mee aan de slag kan. Hij is iemand die vol begrip, eerlijk en zonder oordelen de vinger op de zere plek weet te leggen en er werk van maakt. Daar heb ik iets aan. Ik ben blij dat Bert in mijn leven is.

 22. Bert is voor mij een mooi en speciaal mens, voel me dan ook vereerd hem te mogen kennen. De Kennis en de oprechtheid, healing coaching hij kan je op welke manier dan ook helpen en bijstaan ook de nazorg vindt hij heel belangrijk. Hij pakt het ook allemaal aan en niets is hem te veel.
  Lieve Bert dit is nog maar het begin van zo iets moois en groots wat zal groeien en groeien.
  Ik zou Bert en alles wat zijn praktijk te bieden heeft aan iedereen aanraden…
  veel succes liefde en warmte
  Ingrid x

 23. Josephine

  Ik had vaak last van pijn in mijn keel. Dus maakte ik een afspraak. Het is erg prettig om al even te onthaasten wanneer je bij Bert in de stoel zit. Zonder enige aanraking heft hij blokkades op en geeft energie waar nodig. Na twee keer een half uur merkte ik echt al dat ik geen keelpijn meer kreeg. Na 5/6 behandelingen ben ik echt van mijn keelpijn af! Bedankt Bert! Ik zou je aan iedereen aanraden.

 24. Bert is een van de meest speciale, oprechte, mooie en meest krachtige mensen die ik ken. Ik weet dat hij andere mensen (en dieren) zo enorm goed kan helpen via zijn geneeskrachtige gaven en al zijn diepe kennis. Lieve Bert, ik vind je een Topper! Heel veel liefs en succes met je prachtig mooie goede werk. Leila de Vries

 25. reina kist

  Hoi bert ik wil je bedanken voor de behandeling voor mijn nichtje ze is zo opgeknapt gr Reina

 26. Hoi Bert,
  Wij zijn erg blij met de therapie voor Milan.
  Groet, Simone
  Voor meer informatie omtrent deze therapie kunt u terecht op de site van Milan.

 27. Hoi Bert,
  Ik zal je blog met plezier gaan volgen.
  Groetjes, Robert

Plaats een commentaar